berita

Latest Posts

David Blaine Tonjol Aksi Silap Mata Berisiko Di Kuala Lumpur September Ini!

July 10th, 2014 | by Amirah | 2 comments
Hollywood

David Blaine Tonjol Aksi Silap Mata Berisiko Di Kuala Lumpur September Ini!

Berita baik buat penggemar dunia magis. Kami ada sesuatu nak beritahu anda. Tak lama lagi, ahli silap mata terkenal, David Blaine bakal membuat persembahan di Malaysia tak lama lagi.

Kalau nak tahu, ini merupakan jelajah Asia pertama Blaine yang dibawakan oleh LOL Events & Livescape Asia dan bakal membawa anda menyaksikan magis penuh ilusi dan aksi mendebarkan.

Showcase yang diberi nama David Blaine Real or Magic Asia Tour Live in Malaysia 2014 ini bakal diadakan di Stadium Negara pada 5 September 2014 nanti.

Read More   Leave a Comment (2 comments)

Semakin Aktif Buat Business MLM, Azad Jasmin & Eira Syazira Tak Kisah Dikecam

July 10th, 2014 | by Noraniza | 6 comments
Isu & Kontroversi

Semakin Aktif Buat Business MLM, Azad Jasmin & Eira Syazira Tak Kisah Dikecam

Sebut sahaja multilevel marketing (MLM) pasti ramai dah undur diri awal-awal kan? Sama lah dengan saya. Bukan apa, macam dah fobia pula bila seringkali terdengar kisah penipuan bisnes networking.

Maka, saya jadi hairan bila melihat laman Instagram Azad Jasmin dan Eira Syazira yang semakin giat dengan business MLM sehingga timbul desas-desus bahawa mereka sudah berhenti berlakon. Alamak, tak takut ke kena tipu atau didakwa menipu?

Berkesempatan untuk menemui mereka di Majlis Tayangan Perdana Program Astro Raya, Azad dan Eira mengatakan bahawa mereka tidak kisah dikecam kerana niat mereka hanya untuk membantu orang Melayu.

Read More   Leave a Comment (6 comments)

Isu Tidak Dibayar Gaji Oleh Wirefame, Kaka Azraff Beri Kenyataan Bercanggah?

July 10th, 2014 | by Noraniza | 5 comments
Isu & Kontroversi

Isu Tidak Dibayar Gaji Oleh Wirefame, Kaka Azraff Beri Kenyataan Bercanggah?

Bab duit memang tak boleh buat main dan jika salah perkiraan memang mampu mencetuskan pergaduhan besar. Tak kiralah kawan ke, adik beradik ke, mesti akan tarik muka kalau bab duit.

Apatah lagi jika ianya melibatkan soal gaji yang dah menjadi hak setiap individu bekerja. Contoh terdekat, pada akhir bulan lalu, Kaka Azraff dan Johan As’ari telah menyelar tindakan Zizan membekukan akaun syarikat.

Artikel Berkaitan: Johan As’ari & Kaka Azraf Selar Tindakan Zizan Razak Bekukan Akaun Syarikat

Tapi, hari ini menerusi laporan Kosmo, Kaka memberitahu bahawa dia tidak pernah menghadapi masalah dengan pembayaran gaji di bawah syarikat Wirefame Entertainment (WFE). Aik…Mana satu betul ni?

Read More   Leave a Comment (5 comments)

Mahu Beri Kesedaran Tentang Gaza, Tapi Emma Maembong Dikritik Pula

July 10th, 2014 | by Amirah | 25 comments
Isu & Kontroversi

Mahu Beri Kesedaran Tentang Gaza, Tapi Emma Maembong Dikritik Pula

Rasanya satu dunia dah tahu bahawa bumi Gaza telah dibedil oleh tentera Zionis sejak Isnin yang lalu. Malah, lebih menyedihkan rumah-rumah dan bagunan sudah banyak yang musnah, angka kematian dan kecederaan pun meningkat.

Dek kerana prihatin dengan insiden yang dilalui umat Islam di Gaza, ramai selebriti tanah air yang tampil menyuarakan kata-kata semangat dan doa di laman sosial seperti Facebook, Instagram dan Twitter.

Tetapi, lain pula cerita pelakon jelita Emma Maembong. Foto yang dimuat naik olehnya di laman Instagram pagi tadi telah mengundang perdebatan oleh peminatnya sendiri.

Read More   Leave a Comment (25 comments)

Selancang-Lancang Mulut Azwan Ali, Tetap Akan Tunaikan Umrah Lagi Buat Kali Ke-7

July 10th, 2014 | by Noraniza | 16 comments
Isu & Kontroversi

Selancang Lancang Mulut Azwan Ali, Tetap Akan Tunaikan Umrah Lagi Buat Kali Ke 7

Siapa yang sememangnya followers tegar Azwan Ali pasti akan tahu betapa ‘meriah’ status di laman twitternya bukan? Saban hari ada sahaja status yang boleh buat orang panas punggung.

Bagi yang cepat melatah dan tersentap, sudah pasti akan membalas status -status tersebut dengan menggunakan bahasa yang tidak kurang pedasnya.

Bakal mengerjakan umrah buat kali ke-7 pada 21 Julai hingga 3 Ogos hadapan, Azwan Ali mengakui bahawa dia sememangnya bermulut lancang dan menganggap bahawa masyarakat Malaysia tidak boleh ditegur secara ‘direct’.

Read More   Leave a Comment (16 comments)

Fizz Fairuz Elak Almy Nadia Stress Selepas Usia Kehamilan Dipertikai

July 10th, 2014 | by Amirah | 12 comments
Isu & Kontroversi

Fizz Fairuz Elak Almy Nadia Stress Selepas Usia Kehamilan Dipertikai

Ingat lagi tak beberapa hari lalu OHBULAN! ada memaparkan berita mengenai kehamilan pelakon jelita Almy Nadia? Alhamdulillah, rupa-rupanya kandungan Almy kini sudah memasuki usia 5 minggu.

Artikel Berkaitan : Betul Ke Fizz Fairuz & Almy Nadia Bakal Timang Cahaya Mata Sulung?

Namun, dalam kegembiraan bakal bergelar ibu, isteri kepada Fizz Fairuz ini turut menerima fitnah hingga ada yang mempersoalkan tentang kehamilan dan usia kandungannya.

Dek kerana itu, Fizz Fairuz ketika ditemui di Majlis Tayangan Perdana Filem Mat Tudung memberitahu dia langsung tak ambil pusing mengenai tohmahan tersebut.

Read More   Leave a Comment (12 comments)